Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За ставане става, въпросът е само на газ ли е или впръсква и бензинче
    '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
    Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Впръсква и бензин естествено, но ако е до 10-15 процента няма проблем.

Изпратил съм питане на представителите на ланди ренцо и на романо в България, да видим какво ще кажат, от любопитство.

За ТФСИ моторите цената е 1600 лева за ГИ с 5 години гаранция и 150 000км, с включен монтаж.

И още нещо интересно за тоя мотор - 2.2 жтс. Не е напълно опелско изчадие както всички си мислим. Само блока му е ГМ, всичко друго си е разработка на алфа.
      156 2.0TS

Comment

• Едва ли е 10% само бензина.На приятел чисто новата Шкода Фабия 1,2тси с газ му гори средно 2/100 бензин и 6/100 газ,това е след последните настройки,понеже беше чисто нова.Не ми се вярва ако е само на бензин да гори повече от 7/100 средно,т.е. не ми се връзват нещата откъм смисъл.
        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

• 7 средно значи или 5извънградско и 9 градско или 6 навънка и 8 градско, което е невъзможно...
          '05 E-class 3.0 24v LPG, '05 C-class 1.8 16v Kompressor Sportcoupe, '09 A-class 1.5 8v
          Ex:'07 147 1.6, '07 159 1.9 JTDm, '00 Lybra 1.9 JTD, '86 Delta GT 1.6, '04 C2 1.6, '97 Vectra 1.8, '97 Dedra 1.6

Comment

• Извънградско тая шкода може да гори от 4.5 (каране по ограничения) до към 7.5л (с мноого над ограниченията) /100км зависи как я натискаш.
            В Софийско градско гори около 7-8.5 с включен климатик и без активирана старт-стоп система...
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

• Привет,

Някой карал ли е с 225/60/16 на 159ка и стават ли?
              Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
              ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
              ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Повечето във форума са на мнение, че 16-ките не са за 159-ка.Тежка е и това се усеща по завоите.

Аз минах от 235/45/17 (сложени от предишния собственик - 1 см и три милиметра по ниски от оригинала) на 225/50/17 които са оригиналния размер посочен от производителя ФИАТ и ми е леко криво - свикнах да ме "друса", а и с по-ниските се усещаше по стабилна, а си представям какво ще е с 16-ките които са и по -тесни и по-високи с 2 сантиметра от оригинално препоръчаните ...

Ако ще е за зимата и няма да и даваш зор по завои ОК.

Не че и с новите оригинални не свирих гуми по едни завои, но това си беше от чисто желание за проба на новите гуми.
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Идеята ми е да е вдигна за зимата, защото дори сток окачване с 17ка е доста ниска. Въпросът ми е дали някой е слагал такива и дали опира някъде?
                  Ниски гуми неща да чуя повече. 10 години карах с нископрофилни гуми и твърди окачвания, стига ми.

Comment

• Що пък да не стане?
                    Доста хора карат с 225/55/17 без проблем (това по принцип е р-р за Crosswagon Q4).
                    Тогава и 225/60/16 ще станат. Ще изглежда доста грозно с такива балонни гуми.
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Ще стане, ама ще трябва да я караш като пенЦионер.Когато е по завои де.А на прав път ще трябва да внимаваш при по рязка смяна на посока.Например при избягване на дупка на пътя.

Какви джанти си карал, щото аз съм си заплюл 2 вида джанти от новите 18-ки за лятото които ми харесват много и са за алфа, та смятам да минавам на 18-ки 235/45/18 ???

Иначе на мен с 235/45/17 ми се разби кората отдолу и сега съм с 225/50/17 и е по-добре, но пък колата не се усеща точно по същия начин, та си мисля да мина на 18-ки джанти с по-нископрофилна гума, та белким хем е нормално висока, хем се усеща по-спортна както с 235/45/17 ???
                      Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 21:24.
                      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• 159 сега ми е с 225/50/17 и може би е компромисен вариант между някакъв комфорт и стабилност.
                        147 ми беше с 225/40/18 и Pro Kit, стоеше много добре по завои и изглеждаше яко, но до там. По-трудно тръгваше, по-трудно спиране, по-често правих окачване и така.
                        С 145 бях с 215/40/17 и там беше още по-брутално.
                        В момента даже с 225/50/17 колата ми е доста ниска и трябва пак да се внимава. Затова и искам малко да я повдигна за зимата.

Comment

• С 16 цола как точно ще я повдигнеш ? Можеш да сложиш и 225/65/16, която си е за ЕсЮВи, но пак няма да постигнеш желана височина. Да не говорим, че колата ще изглежда грозно и далеч няма да я имаш оная стабилност, която искаш.

Ако искаш да повдигнеш колата - вдигай цолажа. На мен първата ми 159 беше с 18 и зимата съм я карал с 18 и не съм имал никакви драми относно височината.

Тези размери са пропорционални .. по-добре по-висок цолаж със съответната подходяща височина на гумата, отколкото нисък такъв .. говоря специално за този модел.

Аз съм в момента и на двете коли със 17 и не мисля да ги сменям през нито един сезон. Да не говорим, че тук дето живеем зима почти няма ..
                          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                          Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                            С 16 цола как точно ще я повдигнеш ? Можеш да сложиш и 225/65/16, която си е за ЕсЮВи, но пак няма да постигнеш желана височина. Да не говорим, че колата ще изглежда грозно и далеч няма да я имаш оная стабилност, която искаш.

Ако искаш да повдигнеш колата - вдигай цолажа. На мен първата ми 159 беше с 18 и зимата съм я карал с 18 и не съм имал никакви драми относно височината.

Тези размери са пропорционални .. по-добре по-висок цолаж със съответната подходяща височина на гумата, отколкото нисък такъв .. говоря специално за този модел.

Аз съм в момента и на двете коли със 17 и не мисля да ги сменям през нито един сезон. Да не говорим, че тук дето живеем зима почти няма ..
                            Дигането на колата с гуми или джанти е доста относително, получава се в много малки граници.....при едното имаш по малко височина на гумата и повече на джантата, при другото е обратно......
                            Не знам какви скорости развивате с тия 159-ки, та търсите супер устойчивост при по широките гуми....моята и с 16-ки се държи добре и набира по бързо от тези с по големите цолажи, при еднаква мощност.....
                            Стефо, ела ми зимата на Петрохан с 17- или 18 - ки, да видиш как ще те бегам с 16- ки в завоите...
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                              Идеята ми е да е вдигна за зимата, защото дори сток окачване с 17ка е доста ниска. Въпросът ми е дали някой е слагал такива и дали опира някъде?
                              Ниски гуми неща да чуя повече. 10 години карах с нископрофилни гуми и твърди окачвания, стига ми.
                              Ще я вдигнеш малко, което може да ти е достатъчно за определен вид препятствия.........например, аз моята я купи с гуми 205/55/16....като я качвах пред нас на бордюра задираше леко.....смених гумите с 205/60/16 и вече не задира....този размер на който си спрял според мен е максималният за 159, който няма да ти създава проблем....
                              Относно колегите, който слагат по големи цолажи и по ниско профилни гуми, носи само минуси....по голям разход, по дървено управление, по твърда возия, спъват колата.....само печелят една визия, но газарията изисква жертви...по чест ходят при гумаджия и т.н....)
                              Не ми се спори с тях, защото ще ми донесат от 100 кладенци вода, само и само да ми докажат как автомобила е по устойчив.....но самата устойчивост на колата е изчислена.....и при екстремни ситуации, зависи от самият опит и маниер на каране...има и школи за майсторско управление, а не да ми разправят, че с 120 км/ч с по широки гуми е по лесно да вземеш даден завой, отколкото с по тесни.....приказки....просто те така го чувстват....

---------- Post added at 22:18 ---------- Previous post was at 22:17 ----------

п.п...не съм виждал 159-ка, която да не е жулена от долу...
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Колеги да попитам и аз нещо,имали TI 150 коня че гледам 1 комби TI но пише че е 150 коня,а доколкото знам трябва да е 170.
                                156 1.9 JTD 105hp

Comment

Working...
                                X